Hírek

És amik már régen voltak...

Somtallér...

... a Bogyódomb új terméke. A celofántasakokba 5 lapocskát raktunk, melyek kíméletes szárítással készültek és csak somgyümölcsöt tartalmaznak, mentesek bármiféle adalékanyagtól. Egészséges nassolnivaló, de akár díszíthetünk is vele sós vagy édes ételeket. 


Kedves Bogyódombolók,

néhány termék-összeállítást szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ha esetleg valaki kézműves ajándékban gondolkodik. Hagyományos ízek és levendulával ízesített, valamint 100%-os gyümölcslevek közül lehet választani. Egy nem változott, a minőség és az odaadás.

Lekvárválogatás (40g*4) 100%-os homoktövis préslével (90mlx1)                                   2500 Ft

Levendulás lekvárválogatás (40g*4) díszdobozban                                                         1500 Ft

Somos doboz (Somlekvár 106g, Levendulás somlekvár 106g, Aszalt som 100g)           2500 Ft

100%-os gyümölcslé-válogatás 250ml*3 (Kékfrankos, Zenit, Homoktövis préslé)          2000 Ft

Újdonság...

100%-os homoktövis préslé 4 x 90ml-es kiszerelésben

 


                                                                                                                                               2019.02.28.

Bemutatkozik a Made in Hungary Top Gasztronómiai Társulás

Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gála legkülönlegesebb momentuma a Made in Hungary Top Gasztronómia Társulás létrehozásának bejelentése volt. Útjára indul egy nagyon különleges és sokra hivatott vállalkozás. A társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia hívta életre a Dining Guide legfrissebb országos étteremlistája szerinti 20 legjobb hazai étterem részvételével.

A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével. Az első ilyen alapanyag-választás a kacsamáj és a magyar borászat csúcsteljesítménye, a 6 puttonyos Tokaji Aszú. A külföldön is elismert presztízsalapanyag, a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar bor, a Tokaji Aszú a topséfek kezében egy Made in Hungary elnevezésű fogássá változik. Február 26-tól a TOP20 étterem étlapjain mindenki számára elérhetővé válik az adott étterem kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója. Keressék a Made in Hungary logóval jelzett valódi Made in Hungary fogásokat!

forrás: diningguide.hu


Újdonság... ASZALT SOM

 100% gyümölcs. Hozzáadott cukor, aroma, tartósítószer nélkül. 

Egészséges nassolnivaló, de keverhetjük süti tésztájába is.


Már megint Karácsony...                                                                                                      2018.12.03.


Ismét eltelt egy év, gyorsan elszaladt, nem is értünk a végére a munkánknak, de van még néhány nap :) 

Sokat sírtunk és nevettünk, izzadtunk és meg akartunk halni a melegtől...de szerencsére tudunk szörpöt készíteni, így megmenekültünk :)

Változtattunk néhány dolgon és ragaszkodtunk néhány megszokott bogyódombi "rigolyához", így továbbra is szigorú alapelvünk, hogy magas minőséget kínáljunk Vásárlóinknak.

 A Karácsony már a kertek alatt settenkedik, ebben az évben is készültünk bogyódombos pakkokkal. 

Van egy lekváros és egy szörpös válogatásunk, persze az állandó termékek is rendelkezésre állnak, ha valaki esetleg maga állítana össze "Egészség-csomagot", "Túlélő-csomagot", "Csak neked csomagot"... vagy bármilyen más csomagot :)

Kívánunk jó válogatást, stressz-mentes karácsonyi készülődést Mindenkinek!

Gyümölcsös szeretettel:

Bogyódomb Gyümölcsműhely

.


FRISSEN PRÉSELT HOMOKTÖVISLÉ a Bogyódombról

Újra itt! Gyümölcsösen boldog új évet kívánunk a Bogyódombról!

A mai nap se nem vidám, se nem színes, télinek meg aztán végképp nem mondható. Már csak azért sem, mert én most (tudom, magamra maradok) fagypont alatti hőmérsékletre vágynék. Persze csak a növényeink miatt. Például azért is, mert van itt ez a mezei pocok is, na, ő abszolút magamra hagy ebben a kérdésben. Gondoltam is rá, meg kéne nézni Zamárdiban, vajon mennyire élt vissza az Időjárás Őnagysága teremtette kedvező helyzettel. De bízom a magasságos T-fákban, még inkább az azokon tanyázó Tollas Vadászokban.

Az időjárást sajnos nem tudom befolyásolni, de a szürke szomorú napot színessé tudom varázsolni (majd a mellékelt képpel ám, mielőtt bárki azt hinné, hogy Óz-féleség vagy -feleség?, esetleg boszorkány lennék).

Aki vágyik egy kis vitalitásra (hogy egy kedves, régi ismerősöm szavaival színeskedjem 😊) vagy testi, ezáltal lelki -szószerint- belső feltölt(őd)ésre, annak szeretném figyelmébe színezni, hogy a héten FRISSEN PRÉSELT HOMOKTÖVISLÉT készítünk.

Akit érdekel és esetleg ezzel színezné ki belülről magát, keressen bennünket bármely elérhetőségünkön.

A frissen préselt leveket PÉNTEKEN, JANUÁR 12-én LEHET ÁTVENNI (nagyobb tétel esetén házhoz szállítunk). 

Gyümölcsös üdvözlettel:

Kulcsár Kati

Bogyódomb Gyümölcsműhely


KARÁCSONYI 3+1

A közelgő Karácsonyra való tekintettel kedveskedni szeretnénk Vásárlóinknak, így bármely 3 azonos árú termék rendelése, vásárlása esetén a 4-iket ajándékba adjuk. Jó válogatást kívánunk :)

Kiszállítást Siófokon, ill. környékén vállalunk (Ez függ a vásárlás értékétől, kérjük ezt figyelembe venni, köszönjük!), továbbá postázunk is az érvényben lévő postai díjszabás mellett (lásd posta.hu)

A kedvezményes vásárlás 2017. 12. 31-ig érvényes! 



2017. 11. 22.

Karácsony a Bogyódombon

Kedves Látogatók,

rohamléptekkel közeledik az év vége, jönnek-mennek a jeles napok. Erzsi (ha jók az információink) végül nem rázta meg dunyháját és kíváncsian várjuk a Katákat, Katikat, vajon kopogtatnak-e majd vagy locsogni fognak. Szerte a neten, az újságokban, az országban, egyszóval mindenki azt találgatja, milyen "színű" lesz idén a Karácsonyunk. Persze, gyönyörű lenne, ha mindent szép, pihe-puha lepel borítana, de az még fontosabb, hogy mindenkinek békés legyen ez az ünnep.

Mi itt a Bogyódombon ismét kifőztünk egy-két dolgot, legfőképpen lekvárokat, majd ezeket összeválogattuk egy csomagba.

Lekvár - válogatás (40 g x 4)

Tartalma: Birslekvár, Kökénylekvár, Somlekvár, Fekete ribiszkelekvár mandulával

Lekvár - válogatás (106 g x 3 db)

Tartalma: Birslekvár, Somlekvár , Fekete ribiszkelekvár mandulával


Válogatásainkat ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a szépet, különlegeset. "Szokásunkhoz híven" a kis üvegekbe sok gyümölcsöt, diót, mandulát raktunk (ez minimum 75%-ot jelent) , és csak a maradék a cukor. Csipetnyi szív és lélek is került mindbe, ami már elcsépeltnek hangzik, de hisszük és tudjuk, hogy enélkül nem mosolyogna szép pirosan a Somlekvár, a Kökény fanyar íze sem szelídülne meg .

Természetesen továbbra sem használunk adalékokat, színezéket, tartósítószert...nem "divatból" írjuk ezt, hanem, mert tényleg nem élünk ilyen "varázs-szerekkel". Lekvárjaink receptjei évről-évre változnak, legalábbis, ami a hozzáadott cukor mennyiségét jelenti, hiszen ahogyan a boroknál is jelentőséggel bír az évjárat, a lekvárok minőségét is befolyásolja. Idén lekvárjaink alapanyagait a sok napsütés édesebbre simogatta, ezáltal a belőlük főzött lekvárok sűrűbbek és kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaznak. Bízunk benne, hogy sokak tetszését, ízlését elnyerjük, megnyerjük.

Kívánságra bármely termékünket díszcsomagba készítjük össze. Rendelést elérhetőségeink bármelyikén felveszünk.

Gyümölcsösen jó nézelődést, válogatást kívánunk, üdvözlettel:

Bogyódomb Gyümölcsműhely


2017. 11. 09.

Kedves Bogyódomb-Kedvelők, Érdeklődők, Nézelődők,

régen volt már augusztus, azóta leérett a som, és büszkén jelenthetjük, hogy újabb finomságok készültek eme régi-új gyümölcsből a Kistücsök Étterem "műhelyében". Leszedtük a homoktövist egyetlen és állandó "alkalmazotammal" karöltve😊 Aztán volt itt némi-nemű birsszüret is. Hazudnék, ha azt mondanám, nem volt felüdítő szedni a gyönyörű és illatos körtéket, almákat a kis narancssárga szemű, szúrós-karcolós savanyúság után (teljesen átérzem a királyfi helyzetét, akinek Csipkerózsikát kellett kiszabadítania). Majd irány a konyha, birstortát varázsoltunk Segédeimmel és lekvárt is főztünk néhány üvegcsével. Felszedtük a diót is. Már amit a dió-buroklégy hagyott nekünk. És ami a legnagyobb boldogság az idén: újra tudtunk kökényt csipegetni, nagyszeműt (azért a tövisekkel itt is össze- "szúrásba" keveredtünk). Lassan átlépünk november második dekádjába, munka azonban még mindig akad. Biztatok mindenkit, akinek van szerencséje egy kerthez (azt természetesen mindenki maga döntse el, hogy egy olyan adottság, amit KERT-nek nevezünk, szerencse-e vagy sem, én magamból indultam ki ), szóval akinek van háza és tája, ragadjon gereblyét, húzza össze a leveleket, vágja le az elszáradt virágokat, esetleg ültessen virághagymákat, hogy majd a belőlük fejlődő színpompás tulipánokban, krókuszokban, nárciszokban a tél tovaszálltával gyönyörködni lehessen. Szösszenetemhez tűzök néhány képet, hátha valakinek kedve szottyan sütisütéshez, vagy vendégváró falatok elkészítéséhez is.

Gyümölcsös üdvözlettel: Kulcsár Kati






A Kistücsök Étterem egyik finomsága: kacsamáj sommal és knédlivel.

Fotó: Kistücsök Étterem






Abált mangalica tokaszalonna sommal - kitűnő előétel a Kistücsök Étterem konyhájából

Fotó: Kistücsök Étterem


Birstorta telis-tele gyümölccsel


Zelleres bavarois tonkababbal, polentás piskótán, somlevessel

(Fotó: Kistücsök Étterem)

2017. 08. 23.

A Bogyódomb Gyümölcsműhely Apraját-Nagyját örömmel tölti el, hogy eme csinos desszert elkészítéséhez a balatonszemesi Kistücsök Étterem a mi sombokraink mosolygó terméseit választotta. Bizalmuk igen megtisztelő, melyet ezúton is köszönünk. Szívből reméljük, hogy sokakkal sikerül megismertetni ezt az elfeledett gyümölcsöt.

2017.07. 18.

Ezúton értesítünk minden kedves Érdeklődőt, hogy a Bogyódombon ismét kapható a 100% -os Homoktövises céklalé (a cékláról bővebben az Ültetvény menüpont alatt olvashatunk).


2017. 07. 17.

Frissítők a Bogyódombról...szörpjeinknek új ruhát varázsoltunk, ám a minőség a régi: saját magunk által termelt, valódi gyümölcsökkel, igazi ízekkel, tartósítószer, mesterséges aromák és színezékek nélkül, sok szeretettel: Nektek! Válogass a finom nedűk között és frissülj fel a nyári kánikulában!


2017. 06. 27.

Vannak "bogaraink"...szeretnivalók, zöldek, sárgák, csíkosak, szökdécselők, szúrósak, szürcsölők és csámcsogók, esetenként gondolkodók, távolba tekintők. Szeretettel küldjük a Bogyódomb színes "egyéniségeiről" készült fotókat Mindenkinek, mert ezek a kis lények mellettünk, velünk élnek és figyelnünk kell rájuk vagy azért mert hasznosak, vagy épp ellenkezőleg, mert nem maradhatnak szeretett növényeinken. Gyümölcsös üdvözlettel: Kulcsár Kati és a Bogyódomb Gyümölcsműhely


2017.04.21.

Kedves Bogyódomb-Kedvelők, néhány képpel szeretnénk kedveskedni, amik még az elmúlt zimankó-napok előtt készültek, amikor még nem tudtuk, hogy Április nem bolondos lesz, hanem, bocsánat a szóhasználatért, gonosz. Várjuk vissza a lélekápoló és növénynevelő, melengető napsugarakat, a tomboló orkán helyett a cirógató szellőt, az Alma és a Birs, valamint Ribiszke Kisasszony is nagyon várja vissza a méheket. Ezzel kívánok Mindenkinek kellemes napot, jó kirándulást, kikapcsolódós kertészkedést vagy "csak úgy"-üldögélést a kertben! Gyümölcsös üdvözletünket küldjük a Bogyódomb Gyümölcsműhelyből

A 'Húsvéti rozmaring' fehér pompában

Nassoló méhecske

Vigyázzunk rájuk! Felbecsülhetetlen értékűek!

Idén is sok a természetes "munkaerő". A számos pók-, katicafaj, fátyolkák és társaik jelzik számunkra, hogy talán jó úton járunk azzal, hogy permetszer-használatunk mérsékelt.

Néha nehéz őket lencsevégre kapni

A fekete ribiszke "harangocskái" szép termést ígérnek (fajta: 'Titánia')

Most még zöldek a fürtök, de reményeink szerint június derekán az ezekből a bogyókból készült csillogó piros szörppel kínálhatjuk a szomjas vendégeket.


A rovarölőszeres kezelések számát próbáljuk tömegcsapdázással csökkenteni, sőt teljesen elhagyni. A bundásbogár (Epicometis hirta) kifejlett egyedei (imágói) különösen kedvelik a szép, nagy, például az alma vagy a birs virágait. Ellenük, immár harmadik éve, Csalomon varsás csapdákat vetünk be, amelyekkel jelentős gyérítést érhetünk el, az okozott kártétel szinte a nullával egyenlő.


Kedves Som-Kedvelők-Barátok-Kutatók, egyszóval mindenki, szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy az udvarban ma végre sikerült elcsípni az első arany-virágokat a Császlóin:))) Már nagyon vártuk! Szerintem egyet érthetünk abban, hogy most már tényleg itt a tavasz. Íme a virágok. És egy versike Kányádi Sándortól...

Somvirággal, kakukkfűvel

Somvirág, somvirág,...
aranysárga a világ.
Kakukkfű, kakukkszó,
kirándulni volna jó:
fűzfasípot faragni,
fűzfalóval lovazni,
árkon-bokron átal,
háton hátizsákkal,
menni, mendegélni,
este hazatérni:
fűzfalovam kocogva,
fűzfasípom tutogva,
somvirággal, kakukkfűvel,
kakukkszóval, tele szívvel.


2017.01.27.

Szeretettel üdvözlünk Mindenkit az új évben is, kívánjuk, hogy teljesüljön minden kívánság és elképzelés, terv, cél, amit kitűztetek magatok elé a 2017-es esztendőt tekintve. Reméljük, hogy a Bogyódomb idén is megszínesíti napjaitokat, esetleg az egészségesebb táplálkozásotokhoz is hozzá tudunk járulni :)


Javában tart a tél...végre tél van (annak külön örülünk, hogy lehet korizni a Balatonon:)) ) Mi itt a Bogyódombon örülünk a télnek, mivel abban bízunk, hogy az idei vegetációs időszakban kevesebb hívatlan vendéget látunk, amolyan berepülős-sok lábon besétálós-kitinpáncélos-csáprágós fenevadat....azt pedig előre is köszönjük Téltündérnek (ha még nem említettem korábban, a Bogyódombon Tündérek dolgoznak), hogy a már itt lévő "illegális albérlők" számát csökkenti a talajban, a fák kérge alatt és egyéb búvóhelyeken.

Az alábbi képpel buzdítani szeretnék minden állatbarátot, gondolok itt most elsősorban itthon telelő madárkáinkra, akik most nehezen találnak csőrükbe-valót, hogy ne feledkezzünk meg róluk, hiszen nagyon fontos kerti lakótársaink. Ha már Bogyódomb, akkor homoktövis, amit nem lehet elégszer dicsérni. Jó "szolgálatot tesz" ilyenkor a madaraknak. A képen egy vörösbegyet próbáltam megörökíteni, amint a bokron maradt bogyókat szemezgeti.


Az alább látható üvegcsékben a homoktövis (Hippophae rhamnoides) és a bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) jótékony tulajdonságai keverednek egymással. A nedű különlegessége, hogy amikor megkóstoljuk, a szánkban felszabaduló illatok a nyarat, a rózsaszín kasvirág-szőnyeget, a virágport gyűjtő szorgos méhek döngicsélését juttatja eszünkbe.

A kasvirág antivirális, bakteriosztatikus hatású, immunerősítő anyagokat tartalmaz, így ezt a koktélt télvíz idején, a légúti megbetegedések időszakában szoktuk szedni kb. 6-8 hétig, amit 1-2 hét szünet követ.

Fészkesvirágzatúakra való allergiás hajlam kizáró okot jelenthet, illetve ismert allergia esetén 12 éves kor alatt sem javasolt a szedése. Erről bővebb információt a szakirodalomban olvashatunk.

A préslevek mézes és 100%-os (csak homoktövis- és bíbor kasvirág préslevet tartalmaz) formában is kaphatók a Bogyódomb Gyümölcsműhelyben. Ha felkeltettük az érdeklődésedet és esetleg gyógyszer helyett kipróbálnád, bármely elérhetőségen várjuk megkeresésed.


Már csak pár nap van Karácsonyig...

KARÁCSONYI engedményünk keretében ha most vásárolsz 5 üveg Homoktövis préslét (legyen az 100%-os vagy Mézes) vagy Homoktövis-Echinacea préslét, akkor AJÁNDÉKBA adunk egy üveg Somlekvárt. (lásd még: Árlista menüpont).
A vásárolni kívánt termékek tetszés szerint variálhatók!

Az akció 2016.12.31-éig érvényes!

Szép ünnepet és színekben gazdag új évet kívánunk!
Gyümölcsös üdvözlettel:
BOGYÓDOMB GYÜMÖLCSMŰHELY

2016.12.19.

Karácsonyi színes válogatás a Bogyódomb Gyümölcsműhelytől szeretettel :)

Lepd meg szeretteidet, barátaidat egy színes karácsonyi vitamin válogatással.
A dobozban található lekvárok és préslevek tetszés szerint választhatók a következőkből:
- Homoktövis préslé mézzel
- 100% homoktövis préslé
- Homoktövis-Echinacea préslé mézzel
- Homoktövis-Echinacea 100% préslé
- Somlekvár
- Birslekvár
- Fekete ribiszkelekvár mandulával
A dobozokba különleges (prémium) minőségű termékek kerülnek, kiemelkedően magas gyümölcstartalommal.

A doboz ára: 3490.- Ft

Ha esetleg egyéb csomagot szeretnél, bátran választhatod bármelyik finomságot, igény szerint díszbe öltöztetjük, hogy ne legyen rá gondod, csak át kelljen adni annak, akit szeretnél megajándékozni. Az ár az összeválogatott termékek árától függően változik, ebből kedvezményt adunk :)

Ha idén egészséges - és nem utolsó sorban- finom ajándék mellett döntenél, keress bennünket bármely elérhetőségünkön (lásd: Kapcsolat menüt). Ha nagyobb tételt rendelnél, megoldjuk a kiszállítást is.

Színes Ünnepeket kívánunk!

Gyümölcsös üdvözlettel: Bogyódomb Gyümölcsműhely

2016.12.01.


Sok szeretettel küldöm Csoóri Sándor versét minden gyümölcs-, lekvár- és persze verskedvelőnek is :)

Csoóri Sándor : Lekvárcirkusz bohócai


Piros a som,
a csipke,
dér sógor megcsípte;
kerek kosárba szedjük
marékkal,
lekvárt főzünk
három fazékkal.


Jövőre,
jövőre,
sokat eszünk belőle.
Lekvár-bajuszt pödrünk
s nevetünk,
lekvárcirkusz bohócai
mi leszünk,
mi leszünk.


A homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) az Ezüstfa-félék (Elaeagnaceae) családjába tarozik. Népies elnevezése: ezüsttövis.
Tibetben i. e. 900 előtt már elismert gyógynövényként hasznosították artériás trombózis, arterioszklerózis, májfibrózis, krónikus hepatitisz, gyomorfekély, májgyulladás leküzdésére, illetve a bőr égési sérüléseinek gyógyítására.
Sokoldalú használhatóságát gazdag összetétele bizt...osítja, amelyek közül a legfontosabb alkotók:
- vitaminok (A, C, B1, B6, E, K)
- polifenolok
- karotinoidok
- bioflavonoidok (pl.likopin)
- szerves savak (alma-, oxál-, borostyánsav)
- ásványi anyagok (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co).
A homoktövis rendkívül erős antioxidáns hatással bír.


A termék mézes (90%-os homoktövis-tartalommal) és 100%-os változatban is kapható. Ha tetszik és érdekel, keress bennünket bármelyik elérhetőségünkön.

Gyümölcsös üdvözlettel: Bogyódomb

2016.11.30.


A Bogyódomb már végzett az őszi betakarítással. Munka ugyan akad még, bár már nem olyan intenzíven kell dolgozni, de így jut egy kevéske idő a sütésre is. Süssünk abból, ami termett. Az eredmény igazán remek lett, sütőtökös-aszalt somos dombocskák, homoktövis kalappal a tetejükön. Az aszalt som a Bogyódomb "gépésztechnikusa" drága keze munkája, köszönet jár érte.


Krúdy Napok Siófokon a Krúdy Gyula Szakképző Iskolában. Köszönjük a meghívást Leányvári Krisztina gasztrobloggernek (vacsinalam.cafeblog.hu) és a részvételi lehetőséget a Szervezőknek. Nagy meglepetés volt számunkra, hogy sokan érdeklődtek termékeink iránt, külön köszönet illeti azokat, és itt kiemelném a diákokat is :), akik végigkóstolták a termékpalettánkat és véleményt alkottak, dicsértek vagy éppen kritikát mondtak, ezzel is segítve munkánkat, mi az amiben jók vagyunk és miben kell még fejlődnünk. Örülünk, hogy megismerhettünk néhány környékbeli "termelős-vendéglátóst" is, úgy mint Bacsa Andrást a zamárdi Szent Kristóf pincészetből vagy a Fenegyerek pálinkák alkotóját, Pach Gábort. Köszönjük még egyszer, hogy ott lehettünk.

2016.10.14.


Az eső gömbölyítette, a napsugarak megfestették ezeket a szemeket...szüretelhetünk


Kasvirág-tánc


A nagy melegben jólesik néhány szem savanykás frissítő. Vagy készülhet belőle üdítő szörp. Egy finom túrótortát is megkoronázhatunk vele, de a különféle pohárdesszertek kiváló alkotója is lehet.

2016.06.09.


Sok a gaz, de küzdünk vele becsülettel.

2016. 06. 02.


A homoktövis is virágzik.

2016. 04. 04.


Bár még csak február közepe van, a somfácskák aranyvirágai nyílni készülnek.

2016.02.15.


Elindult a honlapunk!

Kedves Érdeklődő, szeretettel várunk honlapunkon, ahol megismerhetsz bennünket, megtekintheted a termékeinket, és amennyiben megtetszett, gyere és kóstold meg gyümölcskészítményeinket.

2016.01.28.