Termékeink
Amikor a gyümölcsöt üvegbe zárjuk...

Homoktövis cékla ivólé

A cékla. Tapasztalataink szerint nagyjából ugyanannyian szeretik, mint amennyien nem. Mi szeretjük. Savanyúságként és nyersen is. Aztán jött az ötlet, készítsünk belőle levet, hiszen beltartalmilag értékes zöldségről van szó. Magas kálium, alacsony kálcium-tartalmú, kitűnő vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. 

Beltartalmi értékeinek köszönhetően a cékla kedvezően hat: az ideg- és az emésztőszervrendszerre; a májra (zsírtalanítás); a sejtnövekedésre (serkenti a sejtmag-regenerációt), aktiválja a vörösvérsejt képzést; a nyirokrendszer működésére; a kiválasztásra ( vízhajtó és méregtelenítő hatása közismert). A gumó gazdag folsavban, így várandós nőknek is ajánlott a fogyasztása. Szakemberek a cékla színanyagának, a betainnak, tumorellenes hatást is tulajdonítanak. 

Amikor először kóstoltuk a céklalét, nehezen, de lecsúszott, lányaink is becsülettel megitták, de az arckifejezésük sokatmondó volt :) Ezért megbolondítottuk némi homoktövis préslével, így egy frissítő ivólevet sikerült megalkotnunk.